ROBEX Irányítástechnikai Kft.

1154 Budapest, Kozák tér 13-16.

E-mail: robex@robex.hu

Telefon: +36 1 431 0424

Fax: +36 1 431 0425

Társadalmi felelősségvállalás:

Szenny- és ivóvíz méréstechnika

Tisztelt Partnerünk!

 

Örömmel értesítjük, hogy elindítottuk a ROBEX Irányítástechnikai Kft. hírlevél rendszerét szenny- és ivóvíz méréstechnika témakörben.

Ennek segítségével szeretnénk Önt rendszeresen friss információkhoz juttatni. Terveink szerint megoldásokról, alkalmazási példákról, termékújdonságokról és az Életből vett hasznos tapasztalásokról fogunk írni.

A túlzottan marketing ízű, tolakodó hírleveleket mi sem szeretjük, így Önt sem fogjuk ilyenekkel bosszantani. Bízunk benne, hogy a jövőben hírlevelünkkel hasznos információkkal szolgálhatunk az Ön számára.

Amennyiben bármelyik hírlevelünk felkelti érdeklődését, vagy éppen valamilyen konkrét problémára szeretne megoldást találni, úgy forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

 

Üdvözlettel: a ROBEX csapataÁramlásmérés speciális rögzítésű úszótesttel

2016.05.11.

Ma egy nagy átmérőjű és lerakódásra hajlamos, pl. szennyvíztisztító telepre befolyó gyűjtő vezetékbe telepített áramlásmérési megoldást szeretnénk bemutatni.

Fenti mérés egy részlegesen telt, DN 1800 átmérőjű csővezetéken került kialakításra. A szintmérővel kombinált áramlásisebesség-érzékelőt egy úszótest tartja a víz felszínén.

Külön figyelmet érdemel az úszótestet rögzítő szerkezet. Az úszót 2-2 darab csukóban végződő merev rúd tartja a helyén, melyek még erős hullámzás esetén is csak a vízszint pontos követését engedik az úszótest számára, ezzel biztosítva a stabil mérést. A rúdpárok egy függőleges sínrendszeren mozgatható függesztőkeretre csatlakoznak. A függőleges sínrendszer egészen az akna nyílásáig fel van vezetve, így karbantartáskor a függesztőkeret az úszótesttel együtt könnyen kiemelhető, majd a munka végeztével pontosan a helyére visszahelyezhető függetlenül a csőben lévő víszinttől és áramlási sebességtől.

Szélesebb csatorna esetén, ahol már több érzékelőre van szükség, alkalmazható többtestű úszó (katamarán, trimarán) is. A megoldás elérhető oldalcsuklós kialakítású rudazattal is, melynek segítségével ugyanez a megoldás akár oldalaknában is alkalmazható.

Az úszótestes megoldások előnyei:

  • könnyű telepítés olyan helyzetekben, ahol magas a víszint, erős az áramlás;
  • a beépítéshez nem szükséges a rendszert leállítani vagy a vizet elterelni;
  • könnyű a karbantartása;
  • a változó iszap- / lerakódási szint nincs hatással a mérésre.

Az alábbi hivatkozáson található videón működés közben is megfigyelhető az úszó viselkedése:

https://www.facebook.com/nivusgroup/videos/1117472581602220/

Kapcsolódó termékek:

NivuFlow 750 áramlástávadó POA cső kialakítású, ultrahangos szintmérővel kombinált áramlásisebesség- érzékelő Egytestű rozsdamantes úszótest

 Hírlevél

A ROBEX Irányítástechnikai Kft. mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy naprakészen tartsa partnereit működési területein, mint pl.:

  • villám- és túlfeszültség-védelem;
  • fázisjavítás és energia-menedzsment;
  • földelésellenőrzés és sztatikai levezetés;
  • szenny- és ivóvíz méréstechnika;
  • gázérzékelés és légtér elemzés;
  • kábelátvezető rendszerek.

 

Erre az egyik legkézenfekvőbb megoldás a rendszeres információ átadás hírlevelek formájában.

 

Iratkozzon fel bátran, nem fogjuk felesleges levelekkel traktálni!