ROBEX Irányítástechnikai Kft.

1154 Budapest, Kozák tér 13-16.

E-mail: robex@robex.hu

Telefon: +36 1 431 0424

Fax: +36 1 431 0425

Társadalmi felelősségvállalás:

Földelésellenőrzés és sztatikai levezetés

Tisztelt Partnerünk!

 

Örömmel értesítjük, hogy elindítottuk a ROBEX Irányítástechnikai Kft. hírlevél rendszerét földelésellenőrzés és sztatikai levezetés témakörben.

Ennek segítségével szeretnénk Önt rendszeresen friss információkhoz juttatni. Terveink szerint megoldásokról, alkalmazási példákról, termékújdonságokról és az Életből vett hasznos tapasztalásokról fogunk írni.

A túlzottan marketing ízű, tolakodó hírleveleket mi sem szeretjük, így Önt sem fogjuk ilyenekkel bosszantani. Bízunk benne, hogy a jövőben hírlevelünkkel hasznos információkkal szolgálhatunk az Ön számára.

Amennyiben bármelyik hírlevelünk felkelti érdeklődését, vagy éppen valamilyen konkrét problémára szeretne megoldást találni, úgy forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

 

Üdvözlettel: a ROBEX csapataNEWSON GALE Earth-Rite Multipoint földelésellenőrző rendszer

2016.01.20.

Az Earth-Rite Multipoint egy speciális földelésellenőrző rendszer, mely 8 különálló pont sztatikai földelését képes ellátni és ellenőrizni. A falra szerelhető földelésellenőrző egység egyik kiemelt és egyben legfontosabb előnye, hogy közös potenciálra hozza azon földelési pontokat, melyek különálló részeket képeznek egy-egy technológiai egységen belül. Ilyen egységek lehetnek például a termelő üzemekben lévő PTS rendszerek, szitáló és szűrő egységek, valamint a hozzájuk tartozó elszívó berendezések részei. A rendszer kiválóan alkalmas tisztatéri alkalmazások kezeléséhez is. Az elektrosztatikai feltöltődés elleni védelem akkor biztosított, ha az ilyen technológiai berendezések különálló részeit egyenpotenciálra hozzuk, valamint a közös potenciál meglétén túl, a földelési kapcsolat meglétét is ellenőrizzük. Minderre egymagában képes az Earth-Rite Multipoint a 8 beépített állapot visszajelző LED-del és a csatornánkénti ellenőrző áramkörével, melyek segítségével minden földelési csatornát külön-külön képes ellenőrizni.

Az Earth-Rite Multipoint ellenőrzi, hogy a berendezések különálló részei tökéletesen kapcsolódnak-e a földelési ponthoz, továbbá biztosítja, hogy a földelési pont és a földelendő egységek között lévő ellenállás mértéke ne haladja meg a szabványban javasolt 10 Ω ellenállásértéket. (Az IEC 60079-32-1 szabványban és az NFPA 77 szabványban javasoltak szerint.) 

Ha a földelésellenőrző rendszer elektronikája azt észleli, hogy a földelendő berendezés valamely pontjával megszakadt a kapcsolat, akkor jelet küld a vezérlőelektronika részére. Ha a vezérlőelektronika egy külső egység, pl. elszívó, szivattyú, fény- és hangjelző, vagy motor vezérlését is ellátja, akkor ezen kontaktusok segítségével kiküszöbölhető az egység potenciális elektrosztatikai feltöltődése és a feltöltődésből fakadó robbanásveszély. A készülék tetszőleges bontásban képes csatornánkénti vagy gyűjtött hibajelek kiadására is a megrendelői igények alapján.

Ilyen hiba esetén az üzem technikusai azonnal lokalizálhatják a meghibásodás helyét, hiszen az Earth-Rite Multipoint felületén lévő állapotjelző LED-ek visszajelzik a hibás kapcsolódási pontot. Amint a hibás kapcsolódási pontot kijavítják, a vezérlés újra engedélyt ad a külső egységeknek.

További információkért forduljon hozzánk bizalommal!

A termék ismertetőjét letöltheti innen.Hírlevél

A ROBEX Irányítástechnikai Kft. mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy naprakészen tartsa partnereit működési területein, mint pl.:

  • villám- és túlfeszültség-védelem;
  • fázisjavítás és energia-menedzsment;
  • földelésellenőrzés és sztatikai levezetés;
  • szenny- és ivóvíz méréstechnika;
  • gázérzékelés és légtér elemzés;
  • kábelátvezető rendszerek.

 

Erre az egyik legkézenfekvőbb megoldás a rendszeres információ átadás hírlevelek formájában.

 

Iratkozzon fel bátran, nem fogjuk felesleges levelekkel traktálni!