ROBEX Irányítástechnikai Kft.

1154 Budapest, Kozák tér 13-16.

E-mail*: robex@robex.hu

Telefon: +36 1 431 0424

Fax: +36 1 431 0425

Társadalmi felelősségvállalás:

DEHN - a megoldás

A továbbiakban képekkel illusztrálva bemutatunk számos olyan villámvédelmi megoldást (ld. baloldali menüpontok), melyek gyakran előfordulnak, költséghatékonyak, esztétikusak és nem utolsósorban megfelelnek az MSZ EN 62305 szabványsorozatnak. A példákat az Életből vettük, mégpedig különböző németországi helyszínekről, ahol a szabvány és előzményeinek alkalmazása többéves múltra tekint vissza. Éppen az életszerűség miatt, eltérve a szakirodalomban szokásos sorrendtől, mi inkább a kivitelezés különböző munkafázisainak sorrendjét követjük.

Hogy képeinkből minél több információt nyerhessenek, feltűntettük rajtuk a DEHN termékek cikkszámait is, melyeket a Blitzschutz (német) vagy a Lightning Protection (angol) villámvédelmi katalógusok utolsó oldalainak egyikén található cikkszámjegyzék segítségével hamar meg is tudnak keresni.


Termékkörök:


Külső villámvédelem – jelentős villámkárok megakadályozása

 

 

Független felfogó berendezés: a védendő objektumtól elszigetelt felfogórudakkal és levezetőkkel, vagy a védendő objektum mellé telepített póznákkal / árbocokkal (esetleg köztük kifeszített sodronyokkal).

HVI szigetelt villámvédelmi vezető: kúszókisülés kialakulásának megakadályozása speciális szigetelő köpeny segítségével, ennek köszönhetően potenciálisan robbanásveszélyes környezetben is alkalmazható.

Hagyományos felfogó-, levezető- és földelőrendszerek: széles választék horganyzott acél, rozsdamentes acél, alumínium és réz alapanyagokból.

 


Belső villámvédelem – villámvédelmi potenciál-kiegyenlítés és túlfeszültség-védelem bármilyen készülékhez

 

 

 

Tápvonali védelmek az energia-ellátás számára: egyedi, zárt, kifúvásmentes szikraköz RADAX-Flow technológiával, 1-es típusú kombinált villámáram-levezetőkben. Teljes védelem egy fokozatban. 2-es és 3-as típusú védelmek nagyobb távolságok esetén.

 

 

 

 

 

 

 

Jelvonali védelmek az információ-technológia számára: PLC-k, LSA (Krone modulos) technológia, katódos korrózióvédelem, rackszekrények, RJ csatlakozások és koaxiális kábelek számára.

Blitzductor – kombi levezető eXTrákkal: az adatvonalak 2-, 3-, vagy 4-pólusú interfészeinek védelmére. A LifeCheck technológiának köszönhetően gyors és egyszerű állapotfelügyelet / felülvizsgálat. Üzemi feszültség 5-180 V-ig.

 

Gyújtószikramentes mérőáramkörök túlfeszültség-védelme:

 

Blitzductor. Helytakarékos védelmi modul gyújtószikramentes áramkörök védelmére. A LifeCheck technológiának köszönhetően gyors és egyszerű állapotfelügyelet. A saját kapacitás és induktivitás elhanyagolhatóan csekély. 

 


 

 

DEHNpipe. Tömszelence és vakdugó helyére illeszthető gyújtószikramentes védelem.

 

 


További információ:

Kusnyár Tibor

kusnyar@robex.hu

+36 30 473 3728